Bataattilaatikosta olen vuosien varrella tehnyt useampaa eri versiota. Tänä vuonna kokeilin feta-pistaasikuorrutettua. Ainakin tuo itse bataattilaatikkomassa oli ihanan makeaa, veikkaan että suolainen pintakerros sopii siihen paremmin kuin hyvin.
Ainekset:
1 kg bataattia
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
3 rkl siirappia
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
150 g fetaa
½ dl pistaasipähkinöitä
2 rkl korppujauhoja
Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja soseuta. Vatkaa soseeseen kerma, muna, korppujauhot, siirappi, suola ja muskotti. Kaada seos kevyesti voideltuun laakeaan uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Murustele feta. Kuori pistaasit tarvittaessa ja rouhi ne. Ripottele pinnalle korppujauhot, feta ja pistaasit. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti