torstai 26. joulukuuta 2024

Nyhtökaritsa ja minttu-jogurttikastike

Noin yleisesti ottaen nyhtölihat ovat tosi helppoja valmistettavia. Eivät tartte paljon muuta kuin uunin ja aikaa. Tämäkään ei tehnyt poikkeusta sääntöön. Lopputulos oli herkullinen ja pehmeä. Kastike oli hyvää ja sopi erinomaisesti karitsan kanssa.


Nyhtökaritsa:
1200 g luutonta karitsanpaistia
5 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
1 laakerinlehti
1 rkl lihafondia
Minttu-jogurttikastike 4:
1 ruukku minttua
300 g maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa

Jos paistissa on verkko, poista se. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki nyhtökaritsan ainekset pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä pata kannella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 4 tuntia. Valele lihaa paistoliemellä muutaman kerran paistamisen aikana. Poista kansi ja jatka paistamista vielä n. 30 minuuttia.

Nosta liha padasta ja kääri se folioon puoleksi tunniksi. Siivilöi paistoliemi kulhoon ja anna jäähtyä. Siirrä valkosipulinkynnet siivilästä kastikkeen sekaan. Poista kastikkeen pinnalle kerääntyvä rasva.

Revi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Laita liha pataan ja sekoita joukkoon paistoliemi. Kuumenna ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Silppua kastikkeen minttu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti