Vuoden viimeiset sapuskat. Tämä ei todellakaan ole kaunista, mutta sitäkin paremman makuista. Avokadokastiketta voisi käyttää ihan hyvin vaikka lämpimänä soosina broileripihville. Sinihomejuustoa oli salaatissa juuri sopiva määrä, sen maku ei yltynyt liian hallitsevaksi vaan tuntui kivana häivähdyksenä.
Ainekset:
250 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 valkosipulinkynsi
4 dl kanalientä
100 g kinkkua
230 g kirsikkatomaattia
50 g Aurajuustomurua
1 keräsalaatti
125 g hunajaista sekaleipää
Avokadokastike:
1 kypsä avokado
2 rkl limettimehua
125 g tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
ripaus cayennenpippuria
Suikaloi broilerit tarvittaessa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää valkosipuli ja broileri. Keitä, kunnes broileri on kypsynyt (n. 15 minuuttia). Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi liemessään.
Suikaloi kinkku. Paista suikaleet rapeiksi kuivalla, kuumalla pannulla. Puolita tomaatit. Kuutioi leipä. Paahda kuutiot rapeiksi 200-asteisessa air fryerissä (5 minuuttia).
Halkaise kastikkeen avokado ja poista kivi. Lusikoi sisus sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.
Siivilöi broilerit liemestään. Revi salaatti kulhoon. Lisää tomaatit, broileri, leipäkuutiot ja juusto. Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja lusikoi sekaan kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti