sunnuntai 22. joulukuuta 2024

Kesäkurpitsa-parmesaanimunakas

Olipas hyvä munakas. Ja jopa yllättävänkin maukas. Alkuperäisessä reseptissä oli kyllä käytetty ilmakuivattua kinkkua, mutta laitoin joulukinkkusiivuja kun niitä sattui jostain kumman syystä tähän aikaan vuodesta kaapissa olemaan. Alkuperäisessä reseptissä munakas myös paistettiin pannulla, mutta en jaksanut ruveta siihen vaan laitoin koko komeuden uuniin.


Ainekset:
6 kananmunaa
2 rkl vettä
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Täyte:
1 kesäkurpitsa
100 g joulukinkkua
50 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1 dl parmesaaniraastetta
4 rkl tuoretta basilikaa

Viipaloi täytteen kesäkurpitsa. Pilko kinkku. Paista kesäkurpitsaviipaleet aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä kauniin värisiksi. Mausta viipaleet suolalla.

Riko kananmunien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon vesi. Lisää kananmunat ja siirtele massaa reunoilta keskelle puuhaarukalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä kesäkurpitsat piirakkavuoan pohjalle. Valuta sekaan kananmunaseos. Asettele päälle kinkku, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti