tiistai 3. joulukuuta 2024

Marenkipersimonit

Jännityksellä odotan, minkälainen on lopputulos. Ainekset ainakin ovat lupaavat. Ja yleensä mikään, missä on marenkia, ei voi olla huonoa. *Edit* Resepti oli alun perin persikoille. Luulen kumminkin, että tämän kauden sesonkihedelmä persimon sopii tähän vieläkin paremmin. Mustikoita laitoin vähän vähemmän ja appelsiinimehua enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä. Lopputulos oli täydellinen. Kipon pohjalle oli valunut ihanan makeaa lientä ja persimonit olivat juuri sopivasti hiukan pehmenneet marenkikuoren alla. Ainut pieni miinus siitä, että en nostanut tätä suoraan uunista pöytään vaan kippo joutui odottelemaan niin kauan että oli kerennyt jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sanoisin, että parhaimmillaan tämä olisi suoraan uunista otettuna ja vaniljajäden kanssa nautiskeltuna.


Ainekset:
6 persimonia
140 g mustikoita
1 appelsiinin mehu (n. 1 dl)
4 kananmunan valkuaista
1 dl Siro-sokeria
Koristeluun:
1 rkl tomusokeria

Kuori ja puolita persimonit. Poista siemenkodat. Nosta puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Jaa mustikat persimonien päälle. Valuta mustikoille appelsiinimehua.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Lusikoi marenki keoksi persimonien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti