sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Mansikkainen täytekakku

Kuva ei tee ihan oikeutta kakulle, sillä tällä kertaa voin ihan rehellisesti sanoa että se oli ihan nätti. Ja vielä paremman makuinen. Kakku upposi kerralla kokonaan seitsemän aikuisen ja kahden lapsen suuhun. Viimeiset murutkin kaavittiin tarkasti tarjoilualustalta. Vähän arvelinkin, että mansikka-raparperimousse sopisi kakun täytteeksi loistavasti, niin kuin se tekikin. Ohjeesta poikkeavasti laitoin tällä kertaa mousseen kuusi liivatelehteä, ja koostumus oli juuri sopiva.



Pohja:
4 kananmunaa
160 g sokeria
30 g perunajauhoja
50 g mantelijauhetta
80 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 annos mansikka-raparperimoussea
Reunoille:
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
Päälle:
280 g mansikoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl marjatäysmehua

Vatkaa pohjan munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 170-asteisen uunin alatasossa n. 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Kakkupohjat kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä ennen kakun täyttöä ja laittaa kelmuun käärittynä jääkaappiin vuorokaudeksi. Näin pohjien leikkaaminen onnistuu huomattavasti helpommin.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään. Aseta alin pohjalevy puhdistetun irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta levy kolmasosalla maito-vaniljasokeriseosta ja levitä päälle puolet mansikka-raparperimoussesta. Kasaa toinen kerros samoin. Kostuta vielä päällimmäinen kakkulevy. Nosta kakku jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Pilko valkosuklaa pieneksi. Kiehauta puolet kermasta. Nosta kattila hellalta ja lisää valkosuklaa. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kermat. Anna jäähtyä jääkaapissa nelisen tuntia.

Puolita tai viipaloi mansikat ja asettele ne kauniisti kakun pinnalle. Mittaa pieneen kattilaan hyytelösokeri ja mehu. Kiehauta ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan, kunnes seos selvästi sakenee. Valuta seos mansikoiden päälle lusikalla. Nosta kakku jääkaappiin kermavaahdon valmistelun ajaksi.

Irrota kakkuvuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma-valkosuklaaseos vaahdoksi sähkövatkaimella. Levitä ensin ohut kerros kermavaahtoa kakun reunoille ja pursota sitten loput koristeeksi haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti