torstai 22. kesäkuuta 2017

Baileys-luumumousse

Kyllä juhannuksenakin voi syödä hiukan jouluista jälkkäriä, eikö? Varsinkin kun se jälkkäri on näin tajuttoman hyvää. Olishan ton luumuhillon tietysti voinut vaihtaa vaikka mansikka-raparperihilloon, mutta kun niitä on tarkoitus syödä juhannuksen aikana muutenkin niin päätin mennä ihan ohjeen mukaan luumulla.



Luumuhillo:
200 g kuivattuja luumuja
2 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuoriraastetta
Baileys-mousse:
100 g valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
4 rkl kermalikööriä (Bailey´s)

Kuumenna luumuhillon ainekset kattilassa kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

Upota liivate likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä mascarpone ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon valkosuklaa.

Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja liuota se kuumaan likööriin. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateseokseen pari ruokalusikallista juustoseosta. Lisää se sitten koko juustoseokseen.

Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa peitettynä n. puoli tuntia.

Sekoita luumuhillo ja valkosuklaa-baileysmousse rennosti kulhossa. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti