lauantai 24. kesäkuuta 2017

Amerikkalainen nektariini-murupiirakka

Otin tämän ohjeen viime kesänä talteen jostain. Siitä lähtien olen miettinyt tämän valmistusta, mutta vasta tänään sain aikaiseksi kokeilla. Ja kyllä kannatti. Ihanan mehevä ja sopivan makea täyte ja mukavan rapsakka pohja.



Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ rkl sokeria
¼ tl suolaa
115 g voita (kylmää)
½ dl vettä (kylmää)
Täyte:
5 nektariinia
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 dl crème fraîchea
Muruseos:
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)

Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi voi jauhoseokseen. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Leikkaa nektariinit reilun kokoisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa viipaleisiin sokeri ja ripaus suolaa.

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa puolet jauhoista, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita pehmeä voi jauhoseoksen joukkoon. Lisää loput jauhot ja nypi seos murumaiseksi.

Ota taikina jääkaapista ja painele se piirakkavuokaan (24 cm). Levitä pari lusikallista crème fraîchea piirakan pohjalle. Ripottele 1/3 muruseoksesta crème fraîchen päälle. Lado sen päälle nektariiniviipaleet. Lusikoi muutama keko crème fraîchea ympäri piirakkaa. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta.

Paista 200 asteessa hieman keskitasoa alempana 50-55 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea. Peitä piirakka kevyesti foliolla paiston aikana, jos se tummuu pinnasta liikaa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti