torstai 22. kesäkuuta 2017

Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike

Vappuna saamiani suolasieniä on vielä rutkasti jäljellä. Heti, kun tämä resepti ilmaantui naamakirjan newsfeediini (mitenköhän mulla ilmaantuu sinne ruoka-aiheisia juttuja? :D ), tiesin että osa jäljelläolevista sienistä käytetään tähän. Hiukan maistoin, jotta voin todeta että kastike on ihan ensiluokkaista. Huomenna loimutetaan lohta ja lämmitetään tämä kastike lohen ja uusien perunoiden kylkeen.



Ainekset:
250 g suolasieniä
2 sipulia
8 valkosipulinkynttä
3 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
mustapippuria
1 rkl ruokokidesokeria
180 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

Liota sieniä runsaassa kylmässä vedessä vähintään muutama tunti, mielellään yön yli. Vaihda vesi muutamaan kertaan.

Laita sienet pieneen uunivuokaan. Kuori ja paloittele sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet painamalla pöytäveitsen lappeella. Laita vuokaan. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Paahda 225-asteisen uunin ylemmässä keskiosassa 20 minuuttia.

Lisää tuorejuusto ja vesi. Sekoita ja kuumenna tarvittaessa muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti