tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kalapihvit ja yrttikastike

Näiden monivaiheisessa näpertelyssä sai jo hiukan nähdä vaivaa. Lopputulos oli kuitenkin niin herkullinen, että vaivannäkö todellakin kannatti. Paprikalla höystetyt kalapihvit täydentyivät ihanasti maistuvalla yrttikastikkeella.



Ainekset:
1 punainen paprika
3 kevätsipulia
1 tl rypsiöljyä
400 g lohifilettä
3 dl kasvislientä
3 viipaletta ohralimppua (n. 60 g vaaleaa leipää)
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottia
1 tl vaaleaa Maizenaa
3 rkl sherryä
2 rkl ranskankermaa
1 dl silputtuja yrttejä

Halkaise paprika. Poista siemenet ja silppua malto. Puhdista ja silppua kevätsipulit. Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja kuullota kasviksia, kunnes ne hieman pehmenevät. Siirrä kasvikset pannulta.

Paloittele kalafileet. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Höyrytä kalapaloja kannen alla n. 5 minuuttia. Nosta kalapalat sivuun ja säästä liemi.

Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Sekoita kalapalat, leipä ja maito tasaiseksi massaksi yleiskoneessa. Vatkaa muna kevyesti kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Sekoita joukkoon paprika-sipulisilppu ja kalaseos.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 12 pihviä. Aseta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kiehauta kasvisliemi. Sekoita Maizena ja sherry tasaiseksi suurukseksi ja lisää kasvisliemen joukkoon. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman sakenee.

Lisää kastikkeeseen ranskankerma ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti