Leivonnainen, joka on lähes pelkkää voita ja sokeria. Voiko se olla huonoa? No ei. Tämä on juuri niin herkkua kuin mitä ainesosista voi päätellä.
Pohja:
200 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
2 ½ dl perunajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
200 g voita
200 g tomusokeria
4 rkl kuohukermaa
2 rkl maissitärkkelystä
¼ tl punaista elintarvikeväriä
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Kääntele tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Sulata kuorrutuksen voi kattilassa ja lisää tomusokeri. Sekoita keskenään kerma ja maissitärkkelysjauhot. Lisää kermaseos voi-sokeriseokseen ja kypsennä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää karamelliväri ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kuuma kuorrutus pohjalevylle ja tasoita. Anna jähmettyä ja leikkaa sitten neliöiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti