tiistai 27. kesäkuuta 2017

Portugalilainen paella

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa… Muuten tosi hyvä paella, mutta kaipasi melko runsaasti suolaa niskaansa ennen nautiskelua. Alkuperäisen reseptin mukaan tähän olisi kuulunut chorizoa, joka olisikin tuonut lisää suolaa ja maustetta joukkoon. Mutta kahdesta syystä en laittanut chorizoa vaan valitsin tilalle ihan uutta tuttavuutta, broileri-feta-pinaattigrillimakkaraa (joka muuten oli oikein hyvää): a) lapsen mielestä chorizot ovat turhan tulisia ja b) kaupassa ei ollut chorizoa kuin hehtaaripaketeissa.



Ainekset:
5 porkkanaa
2 nippua tuoreita yrttejä
500 g naudan palapaistia
250 g broilerin fileesuikaleita
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
140 g pekonia
200 g broileri-feta-pinaattigrillimakkaraa
2 sipulia
5 dl pitkäjyväistä riisiä
2 rkl oliiviöljyä
2 paprikaa
1 dl mustia oliiveja
½ g sahramia
7 dl lihojen keitinlientä

Kuori porkkanat. Huuhtele yrtit. Laita naudan- ja broilerinliha porkkanat ja puolet yrteistä pataan. Lisää 2 l vettä ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Paista pekonisiivut rapeiksi kuivalla, kuumalla pannulla. Nosta palat talouspaperille valumaan. Kuori ja silppua sipulit. Pilko makkara. Ruskista sipulit ja makkara pekonirasvassa.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisi. Lisää joukkoon 5 dl lihojen keitinlientä. Keitä riisiä n. 10 minuuttia.

Halkaise paprikat. Poista siemenet ja kuutioi malto. Nosta lihat ja porkkanat padasta ja leikkaa n. 3 cm paloiksi.

Sekoita riisi, porkkanat, paprika, lihat, sipuli-makkaraseos, oliivit ja sahrami laakeassa uunivuoassa. Lisää joukkoon 2 dl lihojen keitinlientä. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Riivi ja silppua loput yrtit ja pekoni. Sekoita silput yhteen. Ota paella uunista. Poista folio ja ripottele päälle yrtti-pekonisilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti