tiistai 6. kesäkuuta 2017

Kuullotettu porsaan ulkofilee

Epämääräisestä kuvasta huolimatta tämä oli oikein maukasta. Uunissa paistettu porsaan ulkofilee on kyllä hyvin helppoa ja hyvää ruokaa. Mausteinen tomaattikastike sopi possun ja muusin kanssa erinomaisesti.



600 g porsaan ulkofilettä
5 valkosipulinkynttä
½ tl valkopippuria
½ dl soijakastiketta
Kastike:
400 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ tl kirveliä
½ tl salviaa
1 tl rosmariinia
1 tl tacomausteseosta
1 puristettu valkosipulinkynsi
1 tl sambal oelekia
1 ½ rkl vaaleaa siirappia
1 ½ rkl kuivaa sherryä
Lihan pintaan:
2 rkl hunajaa
1 rkl sinappijauhetta

Kuori valkosipulinkynnet. Tee lihaan kolme viiltoa ja upota jokaiseen yksi valkosipulinkynsi. Purista loput valkosipulit lihan päälle ja hiero yhdessä valkopippurin kanssa lihan pintaan. Aseta liha paistopussiin. Kaada pussiin myös soija ja kääntele pussia niin, että soija tarttuu lihan jokaiselle pinnalle. Sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa n. vuorokauden ajan. Kääntele marinoitumisen aikana muutaman kerran.

Aseta liha uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Peitä vuoka foliolla ja paista 225-asteisen uunin keskiosassa 1 ½ tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kiehauta, maista ja mausta.

Lämmitä hunaja ja sekoita siihen sinappijauhe. Nosta liha uunista, poista folio ja sivele hunajaseos lihan pintaan. Säädä uuni grillivastukset päälle ja grillaa muutama minuutti. Kaada kastike lihan ympärille ja tarjoile esim. perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti