Vuoden alkajaisiksi kasviksia (joskin tämän kanssa oli vielä broilerisalaattia). Curry oli hyvää, etenkin sopivasti maustetun jogurttikastikkeensa kera.
Ainekset:
1 kukkakaali
200 g pakasteherneitä
380/230 g kikherneitä
5 perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl vettä
n. 70 g baby-pinaattia
Jogurttikastike:
170 g maustamatonta jogurttia
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
Keitä kukkakaalia herneiden kanssa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta hyvin.
Kuullota sipuleita öljyssä suurella pannulla muutama minuutti. Lisää perunat ja mausteet ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia. Lisää pannulle kukkakaali, herneet, kikherneet ja pinaatti. Kuumenna uudelleen ja anna hautua viitisen minuuttia.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoile kastike padan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti