Tässä kävi sillä lailla jännästi, että banaaniviipaleet muusautuivat ihan täysin kastikkeen sekaan. Lopputuloksesta en olisi enää silmällä erottanut banaania, mutta kastike oli kivasti suurustunut. En olisi osannut erotella banaania maustakaan, mutta hyvää kastike joka tapauksessa oli. Tämä oli siis kaiken kaikkiaan tosi positiivinen yllätys. Hyvä että päätin kokeilla lievästä epäluuloisuudestani huolimatta.
Ainekset:
150 g pekonia
2 kovaa, vihertävää banaania
1 valkosipulinkynsi
120 g kevätsipulia
1 tl inkivääritahnaa
1 tl chiliä öljyssä
2 dl kookosmaitoa
½ dl vettä
1 ruukku thaibasilikaa
1 rkl limettimehua
1 tl kalakastiketta
Pilko pekoni. Kuori ja viipaloi banaanit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi kevätsipulit. Silppua thaibasilika.
Ruskista pekoni omassa rasvassaan ja siirrä palat talouspaperille valumaan. Paista sipuleita, inkivääritahnaa, banaania ja chiliä pekonirasvassa pari minuuttia. Siirrä pekonit takaisin pannulle ja lisää kookosmaito. Huuhtele kookosmaitotölkki vedellä ja kaada myös vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia.
Lisää thaibasilika, limettimehu ja kalakastike. Sekoita hyvin ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoile esim. nuudelien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti