maanantai 12. helmikuuta 2024

Pinaatti-papupannari

Ohjeen mukainen paistoaika oli 30 minuuttia. Minun pannarini oli siinä vaiheessa ihan taikinaa. Kurkkasin uuniin 5 minuutin välein tuon jälkeen, ja vasta 55 minsan kohdalla pannari näytti mielestäni kypsältä. Paljon muuta sanottavaa minulla ei tästä vielä ole (paitsi että taikina oli hyvää, paistettuna ja sattumilla varustettuna tuskin ainakaan huonompaa). Valmistin pannarin iltapalaherkuksi, joten vasta illalla rupean maistelemaan.


Ainekset:
6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl graham-jauhoja
3 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
200 g pakastepinaattia
50 g vihreitä oliiveja
70 g juustoraastetta
200 g vihreitä papuja

Viipaloi oliivit. Kumoa pinaatti kulhoon. Lisää maito ja kuumenna varovasti mikrossa, kunnes pinaatti on sulanut. Sekoita välillä. Vatkaa sekaan jauhot, kananmunat, suola ja pippuri. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Lisää oliivit ja juustoraaste. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Ryöppää pavut nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Ripottele pavut tasaisesti taikinan päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 55 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti