Taikina oli ihan karmea käsiteltävä. En todellakaan saanut sitä nipistettyä kiinni jäätelöpalleroiden ympärille. Hyvä että sain sen nostettua jäätelöpalleron kanssa tarjottimelle jolla nostin pallerot pakastimeen. Alun perin olin mielessäni suunnitellut kuinka käärin jäätelöt siististi taikinaan ja sitten vielä vähän muotoilen palleroita. Haaveeksi jäi. Eikä nämä edes olleet mitenkään superherkullisia, joten voisin sanoa ettei maksanut vaivaa. Kyllähän nämä syötyä tulevat, mutta ilman kuorta olisivat olleet parempia.
Täyte:
200 g mansikkarahkaa
200 g vaniljakreemiä
¼ dl glukoosisiirappia
Taikina:
2 dl vettä
2 dl riisijauhoja
80 g tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
Kaulimiseen:
tomusokeria
Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen tasaiseksi massaksi. Jaa massa esim. jääpalamuotin koloihin. Nosta muotit pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
Mittaa taikinan vesi, elintarvikeväri, riisijauhot ja tomusokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua ja sitkistyä. Siirrä kattila sivuun ja jatka voimakasta sekoittamista muutaman minuutin ajan. Kaada seos mikronkestävään kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Tee kelmuun muutama ilma-aukko. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 1 minuutti. Sekoita ja jatka kuumennusta vielä 1,5 minuuttia. Sekoita. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Jaa taikina yhtä moneen osaan kuin jäätelöpalleroita on pakastimessa. Kauli osat pieniksi levyiksi. Nosta jokaisen osan päälle jäätelöpallo. Nipistä taikina alaosasta kiinni ja nosta valmiit pallerot takaisin pakastimeen. Päällystä jäätelöt pienissä erissä, jotta ne eivät sula.
Nosta pallerot huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti