perjantai 9. helmikuuta 2024

Bruschetta valkosipulibrandaden kera, tomaattia, rucolaa ja mozzarellaa

Kaikki osaset erikseen olivat jo hyviä, mutta yhdessä niistä tuli ihan tajuttoman hyvä kokonaisuus. Brandadea saatan tehdä toistekin, ihan leivänpäällyslevitteen virkaa toimittamaan.


Ainekset:
1 siivu nopeaa aamiaisleipää / ruokailija
Tomaatti-rucola-mozzarellasalaatti:
70 g rucolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
100 g minimozzarellapalloja
250 g kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
Brandade:
6 persiljanoksaa
380/230 g valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Silppua brandaden persilja. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki brandaden ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puolita tomaatit. Sekoita yhteen kaikki salaatin ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
 
Paahda leivänpaloja 200-asteisessa air fryerissä (tai ihan leivänpaahtimessa, mutta meillä ei sellaista ole) muutama minuutti. Levitä päälle kerros brandadea. Koristele salaatilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti