sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Laskiaispullakupit

Tämä pullataikina ei ollut ihan paras mahdollinen. Pullista tuli pikkuisen liian kovia. Mutta tulipahan kokeiltua. Täyte sen sijaan oli ihanaa. Nyt alkaa noi espanjalaiset mansikatkin olla jo hyviä (ja hintakin on kivasti laskenut pahimmista ajoista). Yksi lisäplussa: näistä tuli tosi söpöjä, ihan leivoksia.


Taikina:
3 dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
Voitelu:
½ kananmuna
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl vaniljakermarahkaa
200 g mansikkahilloa
Koristeluun:
250 g tuoreita mansikoita

Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia.

Käännä muffinssipelti ylösalaisin ja voitele joka toisen kohouman pinta. Ota taikinasta paloja ja pyörittele palat ohuiksi nauhoiksi. Kiedo nauhat muffinssipellin kohoumien ympärille kupeiksi. Anna kohota n. 15 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla.

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta kupit pois vuoan päältä ja anna niiden jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

Viipaloi koristeeksi tarkoitetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan vaniljakermarahka. Kääntele lopuksi vaahtoon mansikkahillo. Jaa kermaseos kuppeihin. Koristele mansikkaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti