Laitoin tähän raparperia, kun se sattui olemaan pakasteistani helpoiten saatavilla. Raparperiversiona tämä ainakin oli tosi hyvää. Ja valmistus oli niin helppoa, että taidan tehdä toistekin jotain muuta raaka-ainetta kokeillen.
Marjasiirappi:
2 dl sokeria
2 dl vettä
200 g raparperia (tai pakastemarjoja)
¼ dl limettimehua (tai sitruunamehua)
Lisäksi:
1 ½ l kivennäisvettä
Mittaa kattilaan marjasiirapin ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Sekoita yhteen siirappi ja kivennäisvesi (suurin piirtein suhteessa 1 osa siirappia – 3 osaa kivennäisvettä).
Kiitos ohjeesta 💖 Täytyykin kokeilla, kun on vielä raparperia pakkasessa 🌼🤗🌼
VastaaPoistaRaparperisiirapin keittäminen ja siivilöinti jätti jälkeensä todella makeaa raparperimössöä. Älä heitä pois, siitä tuli hyvä kiisselipohja. Tai olis sen voinut ihan sellaisenaankin lusikoida. :)
VastaaPoista