tiistai 30. tammikuuta 2024

Appelsiini-katkarapupasta

Tähän upposi kivasti erinäisten pastapussien jämiä. Katkiksien olisi kuulunut olla jättikatkarapuja, mutta ihan piheyttäni ostin kumminkin noita pienempiä. Tämä oli tosi hyvä pasta, vaikka alun perin epäilinkin vähän appelsiini-katkarapuyhdistelmää. Meinasin jo laittaa katkarapujen sijaan kanaa, mutta hyvä etten laittanut.


Ainekset:
250 g katkarapuja
200 g pastaa
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
1 appelsiini
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chiliä öljyssä
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku korianteria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Sulata ja valuta katkaravut. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Kuori appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua korianteri.

Paista sipuli ja valkosipuli chilin kanssa öljyssä pehmeiksi. Lisää appelsiininkuoriraaste, katkaravut ja appelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua pari minuuttia. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaan pasta ja koristele appelsiinilohkoilla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti