Hiihtoloman jälkeen kotikauhan varteen paluuta varten olin varannut jääkaappiin ainekset kukkakaalipastaa varten. Tästä tuli tosi hyvää. Kukkakaali oli jo valmiiksi höyrytettyä ja sen jälkeen pakastettua, ja ehkä siksi se lähestulkoon suli kastikkeeseen.
Ainekset:
200 g pastaa
300 g kukkakaalia
1 rkl oliiviöljyä
1 suuri sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl curryjauhetta
ripaus chilijauhetta
1 rkl inkiväärimurskaa
1 tl garam masalaa
suolaa
2 ½ dl kookosmaitoa
½ dl vettä
1 rkl Maizenaa
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Höyrytä kukkakaali pehmeäksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kukkakaali, mausteet ja inkiväärimurska. Kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää kookosmaito. Huuhtele kookosmaitotölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia. Ripottele pinnalle Maizena ja sekoita hyvin. Kääntele lopuksi pasta kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti