maanantai 3. helmikuuta 2025

Kuohkea maa-artisokkakeitto, paistettuja kantarelleja ja yrttiöljyä

Keitto itsessään oli jo herkullista, mutta vielä parempaa siitä tekivät nuo kantarellit ja persilja-kirveli-öljyseos. Annos on vieläpä kauniin näköinen.


Ainekset:
1 kg maa-artisokkia
2 jauhoista perunaa
1 pieni purjo
2 rkl voita
1 l kasvislientä
½ tl muskottipähkinää
2 ½ dl savujuustolla maustettua ruokakermaa (Valio Kippari)
Paistetut kantarellit:
5 dl kantarelleja
1 rkl voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Persilja-kirveliöljy:
1 ruukku persiljaa
½ ruukkua kirveliä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa

Pese maa-artisokat huolellisesti. Kuori ja kuutioi maa-artisokat ja perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi ja mausta muskottipähkinällä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 20 minuuttia.

Pilko yrttiöljyn yrtit. Soseuta kaikki ainekset maustemyllyssä tasaiseksi.

Sulata kantarellien voi pannulla. Paista sieniä, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Tarjoile keitto paistettujen sienien ja yrttiöljyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti