Piirasta päivälliseksi. Oli hyvää. Sopivan suolaista.
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
125 g kylmää voita
20 g HP-kastiketta
Täyte:
1 punasipuli
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl juoksevaa Oivariinia
300 g karitsan jauhelihaa
1 tl suolaa
3 rkl makeaa chilikastiketta
3 rkl HP-kastiketta
390 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
150 g pekonikuutioita
Nypi pohjan jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää HP-kastike ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta 15 minuutiksi jääkaappiin. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kuori ja silppua täytteen punasipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit Oivariinissa pehmeiksi. Lisää jauheliha ja jatka paistamista, kunnes jauheliha on ruskistunut. Mausta lopuksi chilikastikkeella ja suolalla.
Kypsennä pekonikuutioita 200-asteisessa air fryerissä 6 minuuttia.
Sekoita yhteen pavut, HP-kastike, rosmariini, timjami ja mustapippuri. Levitä vuokaan ensin jauheliha ja sitten pavut. Ripottele pinnalle pekonipalat. Jatka paistamista uunin alaosassa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti