Kyllä hyvä pulla on aina hyvää. Niin kuin tämä. Ja vielä kermavaahdon ja mansikkahillon kera. Ihanaa.
Taikina:
2 ½ dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g mantelijauhetta
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
muutama tippa karvasmanteliaromia
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
10 g mantelilastuja
20 g raesokeria
Tarjoiluun:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
mansikkahilloa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 20 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli taikina levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy pitkän sivun suuntaiseksi rullaksi. Viipaloi rulla. Asettele palat löyhästi leivinpaperoituun uuninkestävään vuokaan. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 30 minuuttia.
Voitele pinta kananmunalla. Ripottele päälle mantelilastut ja raesokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa tarjoiluun tarkoitettu kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Tarjoile kermavaahdon ja mansikkahillon kera.
Pulla on aina hyvää😋 laiskana leipurina taidan taas tehdä valmispakastepulliin laskiaispullat( toki sulatan ensin ja vatkaan kerman😄). Mutta mainio ohje,taidan jakaa sen bestikselle joka meistä on se leipurimestari💕
VastaaPoistaJa hyvää ystävänpäivää näin mattinyöhässä🌹
Minä en oikein tykkää pikkupullien pyörittelystä, liian vaivalloista. Etenkin jos niistä yrittää saada tasakokoisia. Bostonmallinen pulla on paljon helpompaa.
VastaaPoistaJa hyvää ystävänpäivää vielä myöhäisemmässä! :)
VastaaPoista