maanantai 24. helmikuuta 2025

Nougatkuulat

Näistä tuli ulkomuodoltaan täydellisen epäonnistuneita. Sain jähmettyneestä massasta just ja just leivottua kuulia, mutta kuulat levisivät välittömästi kun laskin ne kädestäni. Suklaakuorrutus loppui alta aikayksikön ja kuorrutinkin sitten loput kikkareet sillä maitosuklaalla jonka piti raidoittaa pyöreiden pikku kuulien pinta kauniisti. Lopputulos ei siis suinkaan näytä siltä mitä kuvittelin, mutta maku on juuri niin hyvä kuin ajattelinkin. Ainoa mahdollinen säilytyspaikka näille on pakastin, sillä jääkaapissa (huoneenlämmöstä puhumattakaan) ne sulaisivat piankin tasaiseksi massaksi.


Ainekset:
86 g nougatia (kaksi pötköä Dubbel Nougatia)
15 g mantelirouhetta
150 g marsipaania
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl rommia
Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
Pinnalle:
50 g maitosuklaata

Sulata nougat. Raasta marsipaani.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ja muotoile siitä pieniä, tasakokoisia palloja. Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa.

Sulata taloussuklaa. Dippaa nougatpallot sulassa suklaassa. Nosta ritilälle jähmettymään.

Sulata maitosuklaa ja valuta se raidoiksi kuulien pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti