Kukkakaalipastan kaveriksi friteerasin jättikatkiksia. Taikina olis voinut olla juoksevampaa, jotta katkikset olisi voinut oikeasti dipata siihen. Mutta jätin taikinan tarkoituksella melko tanakaksi. Paistaminen on silloin paljon helpompaa. Nämäkin olivat erinomaisia.
Ainekset:
400 g jättikatkaravun pyrstöjä
Friteeraamiseen:
5 dl rypsiöljyä
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl korppujauhoja
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl vettä
Tarjoiluun:
Herkuttelijan paprikamajoneesia
Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja vesi. Anna turvota vähintään 10 minuuttia.
Dippaa katkaravut taikinaan ja friteeraa ne kauniin värisiksi 180-asteisessa öljyssä.
Hei! Kiitos herkullisesta reseptistä friteerattujen jättikatkarapujen valmistamiseen. Taikinan koostumuksen säätäminen on hyvä vinkki paistamisen helpottamiseksi. Paprikamajoneesi kuulostaa erinomaiselta lisältä. Aion ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä kotona. Jatka samaan malliin!
VastaaPoista