torstai 6. helmikuuta 2025

Mehevä patapaisti

Tämä oli tosi hyvää. Erityisesti tykkäsin rusinoista kastikkeen seassa. Lihakin hautuu takuumureaksi pitkällä paistoajalla.


Ainekset:
600 g naudan paahtopaistia
1 rkl voita
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 dl lihalientä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl worcestershirenkastiketta
1 rkl sinappia
¾ dl rusinoita

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori valkosipulinkynnet.

Ruskista paisti voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä paisti uunivuokaan. Kuullota sipuli pehmeäksi samalla pannulla jolla ruskistit paistin. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset lihaa lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi.

Lusikoi lihaliemi-sipuliseos uunivuokaan paistin viereen. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia.

Nosta liha padasta ja kääri folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi ja siirrä tarjoilualustalle. Tarjoile paistoliemen kera.

4 kommenttia:

  1. Rusinat kuullostaa mielenkiintoiselta lisältä, eipä olisi tullut mieleen. Mutta kiitos kuitenkin, pitääpä tehdä ensi viikolla kun enemmän aikaa ruuanlaittoon. Laitan ohjeen talteen.

    VastaaPoista
  2. Joo, noi rusinat olivat ihania sipulikastikkeen seassa. Edellyttää tietysti, että tykkää rusinoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä tykkään nam,maksalaatikkokin rusinoilla on parasta.

      Poista