maanantai 1. tammikuuta 2018

Acquacotta maremmana

Vähän kuin lämmintä voileipää tosi tosi kostealla täytteellä. Eli siis todellakin hyvää. Lihansyöjänä kaipasin vielä hiukkasen jotain muutakin tähän sivuun, joten onneksi oli vielä jäljellä niitä toissapäiväisiä lammaskeftoja. Ne kruunasivat aterian ihan täydelliseksi. Tästä on hyvä lähteä uuteen vuoteen.



Ainekset:
1 kg tuoreita tomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
4 suurta sipulia
1 sellerinvarsi
suolaa
1 ¼ dl kuivaa valkoviiniä
1 punainen chili
1 l kasvislientä
mustapippuria
4 kananmunaa
4 viipaletta kuivahtanutta leipää
Tarjoiluun:
pecorinoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi selleri. Kuutioi tomaatit. Poista chilistä siemenet ja silppua malto.

Kuumenna oliiviöljy suurella pannulla. Lisää sipulit, selleri ja suola. Sekoittele n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää viini ja kiehauta. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit ja chili. Lisää puolet kasvisliemestä ja kiehauta. Anna hautua 45 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Seoksen pitäisi olla paksuhkoa, niin että kananmunat pysyvät kasassa. Lisää nestettä tarvittaessa. Maista ja mausta mustapippurilla.

Riko kananmunat yksitellen ja kumoa ne varovasti tomaattikastikkeen sekaan. Anna hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet. Nosta pannu liedeltä.

Aseta jokaisen tarjoilukulhon pohjalle leipäviipale. Nosta leipäviipaleen päälle varovasti yksi kananmuna ja sen ympärille tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Anna seistä pari minuuttia, jotta leipäpala saa imeä itseensä nestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti