perjantai 5. tammikuuta 2018

Pastaa ja lehtikaalipestoa

Tämä pasta oli mielestäni paremman kuuloinen reseptissä kuin livenä. Ei huonoa, mutta ei nyt mitenkään erityisen loisteliastakaan.



Ainekset:
400 g pastaa
250 g lehtikaalia
400 g purjoa
2 tl sitruunankuoriraastetta
4 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
3 dl kasvislientä
1 ½ dl pistaasipähkinöitä
2 dl kuohukermaa
½ tl valkopippuria

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhtele ja silppua lehtikaali. Halkaise ja pese purjo ja leikkaa vaalea osa ohuiksi puolirenkaiksi. Rouhi pistaasipähkinät pienemmiksi.

Kuullota purjoa öljyssä kattilassa 3-4 minuuttia. Lisää lehtikaali, kasvisliemi, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Hauduta 10 minuuttia.

Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja valkopippuri. Lämmitä, älä keitä. Valuta pasta ja yhdistä se kastikkeeseen. Viimeistele rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti