keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Hollolan näkkileipä

Leivät rupesivat taas pikkuhiljaa loppumaan. Tällä kertaa kokeiluvuorossa oli näkkärityyppinen leipä. Tämä kuului taas ”kahden H:n sarjaan” eli Helppoa ja Hyvää.



Ainekset:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
50 g voita sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja kauraryynit kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sulatettu voi. Sekoita joukkoon jauhot ja pyörittele pehmeäksi taikinaksi. Kaulitse taikina jauhojen avulla uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä.

Nosta taikinalevy leivinpapereineen uunipellille. Anna nousta puolisen tuntia.

Pistele pintaan reikiä ja leikkaa neliöiksi esim. pizzaleikkurilla. Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes näkkileivät ovat vaaleanruskeita.

Anna kuivua pari päivää, jos haluat rapeata näkkileipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti