sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Pähkinä-suklaapiiras

Siis aivan taivaallista. Kerta kaikkiaan. Mä en ole aiemmin käyttänyt kondensoitua maitoa kuin muistaakseni kerran, vaan olen aina keittänyt sen tilalle itse kinuskit. Mutta täytyy sanoa, että en tiedä viitsinkö jatkossa enää vaivautua, kun tuo kondensoitu maito oli niin todella hyvää. Kupillinen vahvaa kahvia ja siihen kaveriksi palanen tätä piirakkaa. Parempaa päätöstä aterialla ei voi toivoa.



Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
150 g voita
1 kananmuna
Täyte:
3 kananmunaa
397 g kondensoitua maitoa
25 g voisulaa
½ tl vaniljasokeria
1 dl saksanpähkinöitä
100 g taloussuklaata
Pinnalle:
50 g taloussuklaata
1 tl voita

Paloittele voi. Nypi jauhot, appelsiininkuoriraaste ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikinasta pyöreä levy ja vuoraa piirasvuoka (23 cm) taikinalla. Painele reunat hyvin ja tee niihin kaunis koristekuvio.

Rouhi saksanpähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, jäähtynyt voisula ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lisää pähkinärouhe ja 100 g suklaarouhetta. Kaada täyte piirasvuokaan.

Peitä piiraan reunat foliosuikaleella ja paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reuna saanut kauniin kullankeltaisen värin. Anna jäähtyä.

Sulata loppu suklaa ja 1 tl voita mikrossa puoliteholla n. 2 minuuttia. Sekoita hyvin. Valuta suklaasula ohuena nauhana piiraan päälle. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti