keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Zabaione

Odotukset eivät todellakaan olleet korkealla, kun rupesin tätä tekemään. En nimittäin tykkää viinistä ollenkaan ja kaikkein vähiten siitä valkoisesta versiosta. Ja sitä paitsi olin suunnitellut ostavani zabaionen kaveriksi tuoreita mansikoita – viime viikolla niitä oli tarjolla, mutta tällä viikolla ei sitten ollutkaan. Mutta mikä yllätys, kun maistoin vaahtoa ensimmäisen kerran. Se oli herkullista! Viinin mielestäni kitkerä maku oli pehmentynyt mukavasti muna-sokerivaahdossa. Mantelilastut vaahdon pinnalla sopivat siihen kuin nyrkki silmään, eikä se päärynäkään huonoa ollut. Tätä jälkkäriä voisi tehdä hienommillekin päivällisille ja myhäillä tyytyväisenä kun vieraat olettaisivat että se on vaatinut kamalan paljon työtä.



Ainekset:
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
3 dl valkoviiniä
Tarjoiluun:
paahdettuja mantelilastuja
päärynää

Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini. Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa.

Tarjoile vaahto heti tai hieman jäähtyneenä lautasilta tai jalallisista laseista. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja päärynälohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti