lauantai 27. tammikuuta 2018

Elsen mustikkapiirakka

Tämä oli todella lähellä ikisuosikkiani Fazerin marjapiirakoita. Mureneva murupohja ja kiisselimäinen täyte ovat kerta kaikkiaan suussasulava yhdistelmä.



Pohja:
175 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Mustikkatäyte:
4 dl mustikoita
1 ½ rkl perunajauhoja
¾ dl sokeria
½ dl vettä
Voiteluun:
½ kananmuna

Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita sivuun jäähtymään pohjan teon ajaksi.

Vaahdota pohjan pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele noin 2/3 taikinasta piirakkavuoan (21-22 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada päälle mustikkatäyte. Kauli loput taikinasta pyöreäksi levyksi ja asettele se mustikkatäytteen päälle. Voitele pinta kevyesti kananmunalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti