lauantai 20. tammikuuta 2018

Dajm-keksit

Tällaiset jenkkityyppiset keksit ovat kyllä herkullisia. Näihin toi vielä oman mukavan lisämakunsa Dajm-rakeet. Ja kun keksejä ei paista liian isoiksi, niitä voi syödä useamman kerralla. Ihmettelen kovasti niitä amerikkalaisten keksitaikinapusseja, joihin ”lisätään vain kananmuna”, sekoitetaan ja paistetaan kekseiksi. Eipä siinä juuri vähemmällä pääse kuin tällaisen taikinan sekoittamisessa alusta alkaen.



Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
100 g Dajm-rakeita
2 dl sulatettua voita
2 kananmunaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele tangoiksi. Jaa kumpikin tanko 24 osaan ja pyörittele osat palloiksi.

Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille (jätä reilusti leviämisvaraa) ja paista 200-asteisen uunin keskitasossa 8-10 minuuttia. Vedä leivinpaperi kekseineen pois pelliltä ja anna jäähtyä. Keksit rapeutuvat jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti