maanantai 14. toukokuuta 2018

Hunajaiset ruisnapit

Olisin kaivannut näihin vähän enemmän makua. Koostumus oli erinomainen, päältä rapea ja sisältä pehmeä. Mutta se maku jäi jollain lailla puuttumaan. Ihan kuin olisi syönyt jotain höttöistä muovipussileipää. Hyvillä täytteillä nämäkin saa kuitenkin tuunattua ihan maistuviksi.



Ainekset:
3 dl lämmintä vettä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl pellavarouhetta
4 dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl voita sulatettuna

Mittaa kulhoon lämmin vesi. Liuota hunaja veteen. Lisää joukkoon puolet ruisjauhoista ja muut ainekset voita lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Alusta joukkoon loputkin jauhot ja lisää voisula alustamisen loppupuolella. Pyöräytä taikina palloksi ja anna kohota peitettynä n. puoli tuntia.

Muotoile kohonneesta taikinasta pötkö. Leikkaa pötkö 12 osaan ja pyörittele osista palloja. Litistä palloja hieman. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

Paista 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti