keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Bakewell tart

Piirakan pinta näyttää kuvassa palaneelta, vaikka ei oikeasti sitä olekaan. Tähän kuului ohjeen mukaan keittää tuoreista vadelmista ja sokerista hillomainen täytekerros, mutta totesin sen tarpeettomaksi kun jääkaapissa oli viimevuotista karviaishilloa ja luumuhilloa vielä jäljellä. Niinpä levitin piiraan keskiosaan karviaishilloa ja reunoille luumuhilloa. Hillot sopivat tosi hyvin tähän piirakkaan. Frangipane on itsessään kovin makeaa, joten hiukan kirpakat hillot olivat tähän ihan omiaan. Kokonaisuus oli aivan ihana; pehmeä, kirpeä ja makea samanaikaisesti. Aivan huippujälkkäri kahvin kanssa. Lämpimänä sopisi hyvin tarjoiltavaksi vaikka jätskin tai mascarpone-vaahdon kera.



Pohja:
140 g vehnäjauhoja
85 g voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
180 g hilloa
Frangipane:
110 g voita
110 g sokeria
2 kananmunaa
110 g mantelijauhetta
25 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl sitruunankuoriraastetta
Pinnalle:
25 g mantelilastuja

Nypi pohjan kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on tasaista. Puristele taikina nopeasti kiinteäksi taikinaksi ja kauli se sitten jauhotetulla alustalla piirakkavuokaa (26 cm) hieman suuremmaksi levyksi. Nosta taikina kaulimen avulla varovaisesti piirakkavuoan päälle ja painele vuoan pohjalle ja reunoille, älä venytä. Nosta jääkaappiin uunin lämpenemisen ajaksi.

Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vaahdota frangipanen huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan, edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne voi-sokerivaahtoon.

Levitä hillo esipaistetun pohjan päälle ohueksi kerrokseksi, mahdollisimman tasaisesti. Pudottele päälle nokareita frangipane-täytteestä ja levitä frangipane varovaisesti hillon päälle.

Jatka paistamista 25 minuuttia. Ripottele pinnalle mantelilastut, kun paistoaikaa on jäljellä 5 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti