sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kaleslaw

Kerta kerralta petyn aina uudelleen kypsentämättömään lehtikaaliin. Se on kuin sanomalehtipaperia söisi. Uunissa valkosipulin ja oliiviöljyn kera paahdettuna se on herkullista, mutta raakana kerta kaikkiaan tarttuu kurkkuun. Kyllähän tätä salaattia söi, mutta ei se nyt erityisen herkullista ollut.



Ainekset:
200 g lehtikaalia
200 g porkkanaa
200 g punakaalia
200 g fetaa
Marinadi:
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunankuoriraastetta
ripaus mustapippuria

Leikkaa lehtikaalista paksut lehtiruodit pois ja hienonna lehdet. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi kasvisraasteeseen. Anna salaatin marinoitua hetki kylmässä. Lisää joukkoon murennettu feta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti