perjantai 11. toukokuuta 2018

Riisiä ja linssejä rapean sipulin kera

Sipuleista tuli aivan ihania, kun ne karamellisoituivat mukavan makeiksi runsaassa öljyssä. Ne makeuttivat kivasti mausteisen riisi-linssiseoksen. Tämä oli taas sellaista, joka olisi kelvannut ateriaksi ihan sellaisenaankin. Mutta otin kuitenkin pakastimesta lisäksi vähän lihapullia.



Ainekset:
4 dl rypsiöljyä
4 isoa sipulia
275 g vihreitä linssejä
½ dl rusinoita
1 rkl juustokuminan siemeniä
300 g basmatiriisiä
1 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua kanelia
1 ½ tl kurkumaa
suolaa
5 ¼ dl vettä

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Friteeraa sipuleita, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta sipulit kattilasta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kaada öljy pois.

Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää linssit ja keitä n. 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

Kuumenna sipulien paistamiseen käyttämäsi kattila. Paista juustokuminansiemeniä n. minuutin ajan. Lisää basmatiriisi ja muut mausteet ja reilusti suolaa. Sekoita joukkoon linssit ja rusinat. Kaada joukkoon vesi ja sekoita vielä kerran. Alenna levyn lämpötila mahdollisimman matalaksi ja keitä kannen alla 20 minuuttia. Sammuta liesi ja anna seistä 10 minuuttia kannen alla.

Kuohkeuta riisi haarukalla ja sekoita joukkoon sipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti