maanantai 30. huhtikuuta 2018

Parmankinkku-melonisalaatti

Olin suunnitellut tekeväni tämän salaatin vasta parin päivän kuluttua. Tänään oli tarkoitus vaan grillata pojan kanssa kahdestaan, mutta saatiinkin yllätysvieraita ja yhdellä makkarapaketilla ja kahdella broilerinfileellä ei pitkälle pötkitty. Niinpä laitoinkin salaatin jo tänään ja tykkäsin tosi paljon. Kinkku ja homejuusto tekivät salaatista kivan ruokaisan ja kastike antoi mukavaa makeutta. Salaatti teki minimaalisista grillattavista täyden aterian. Ja jälkkäriksi tietysti vastapaistettuja munkkeja, tällä kertaa berliiniläisinä versioina ja eksoottisesti violetilla kuorrutuksella. Edelleenkin olen sitä mieltä, että ei ole olemassa paljon parempaa leivonnaista kuin juuri paistettu munkki.



Ainekset:
½ hunajameloni
1 varsiselleri
50 g sinihomejuustoa
90 g parmankinkkua
250 g salaattisekoitusta
250 g kirsikkatomaatteja
20 saksanpähkinää
24 mustaa oliivia
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Ota melonista meloniraudalla pieniä palloja. Viipaloi selleri. Levitä salaatti tarjoilualustalle ja pane päälle selleriviipaleet. Muotoile kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele ne salaatin päälle. Ripottele pinnalle saksanpähkinät ja viimeistele melonipalloilla. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele salaatti tomaatinpuolikkailla ja oliiveilla.

Murenna sinihomejuusto ja ripottele se salaatin päälle. Pirskottele pinnalle kastiketta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti