Taas mä tein sen. Sekoitin ainekset, kumosin taikinan vuokaan ja nostin vuoan uuniin. Sitten rupesin katsomaan uudelleen reseptiä. Leivinjauhetta, vehnäjauhoja, perunajauhoja, tomusokeria… PERUNAJAUHOJA? EIII, ne unohtuivat. Kakku pikavauhtia ulos uunista, taikina takaisin kippoon ja perunajauhot sekaan. Tämä tulee syötäväksi vasta iltapäiväkahvilla, joten siihen asti joutuu jännäämään menikö perunajauhojen lisäys syteen vai saveen. Kakun resepti joka tapauksessa on peräisin 30-luvun keittokirjastani. Siispä ensin vanha resepti ja perään sama muunnettuna nykymitoille ja –kielelle.
Ainekset:
2 tl (runsasta) leivinjauhetta
2 kkp vehnäjauhoja
½ kkp perunajauhoja
½ kkp pölysokeria
3 munaa
1 kkp kermaa tai maitoa
1 tl vaniljasokeria
Leivinjauhe, jauhot ja sokeri sekoitetaan hyvin. Munat, kerma tai maito ja vaniljasokeri lisätään. Kaadetaan hyvin voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paistetaan hyvässä uunin lämmössä.
Ainekset:
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
¾ dl tomusokeria
3 kananmunaa
¾ dl kermaa
¾ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita keskenään leivinjauhe, kaikki jauhot ja tomusokeri. Lisää kananmunat, kerma, maito ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
Kaada taikina leivinpaperoituun leipävuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti