perjantai 27. heinäkuuta 2018

Jogurtti-ruisrieskat

Jos etsit yksinkertaisen, übernopean ja vaivaamatta valmiin leivän reseptiä, niin se on tässä. Leivät olivat niin koostumukseltaan kuin maultaankin hyviä. Ja ne pystyi jopa leikkaamaan poikkisuunnassa puoliksi, niin että näistä voisi tehdä vaikka täytettyjä eväsleipiä. Vielä pikkuriikkisen taidan tuunata seuraavaan erään: taikinaan rusinoita (jotka ovat intohimoni ruisleivissä, missään en ole enää ainakaan vuoteen nähnyt myytävänä sitä ainoaa leipää jota vielä kaupasta viime kesänä ostin: ruispaloja joissa on mukana rusinoita) ja pinnalle sormisuolahiutaleita. Sitten luulen, että nämä ovat ihan täydellisiä.



Ainekset:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl rypsiöljyä
2 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
½ tl ruokasoodaa

Sekoita öljy jogurtin joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön n. 20 minuutiksi.

Nostele taikinasta 6 kekoa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuilla käsillä tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti