sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Jauhelihapiiras

Tämä olikin oikeastaan paimenenpiiras maissimuusilla. Ei siis niinkään varsinainen piirakka. Hyvää, mutta työlästä: en meinannut millään saada maissimuusia levitettyä vuokaan tai piiraan päälle. Se takertui kuin liima sormiin ja lusikkaan.



Taikina:
4 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
5 dl maitoa
50 g voita
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl voita
½ tl suolaa
½ tl timjamia
¼ tl mustapippuria
½ tl jauhettua korianteria

Mittaa kulhoon puolet taikinan maidosta. Sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta loput maidot ja voi kattilassa. Vatkaa joukkoon jauhoseos ja hauduta, kunnes seos sakenee (n. minuutti). Mausta suolalla.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää jauheliha ja paista, kunnes liha on murumaista. Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja korianterilla.

Voitele piirakkavuoka kevyesti. Ota taikinasta 2/3 ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Kaada päälle täyte ja levitä loput taikinasta kanneksi. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti