tiistai 3. heinäkuuta 2018

Päärynä-rucolasalaatti

Vähäisestä ainesosamäärästään huolimatta (tai ehkä juuri siksi) tämä salaatti oli todella hyvää. Onnistuin vielä saamaan kaupasta niitä lähes ylikypsiä päärynöitä, jotka kuorittuna ovat niin liukkaita että meinaavat pudota käsistä. Parmesaania salaatissa olisi saanut olla hiukan enemmän, mutta onneksi sitä voi lisätä jälkikäteen.



Ainekset:
4 päärynää
70 g rucolaa
30 g pinjansiemeniä
25 g parmesaanilastuja
Kastike:
1 rkl vettä
1 tl sinappia
1 ½ tl juoksevaa hunajaa
3 tl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

Kuori päärynät, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmäliha. Sekoita keskenään kaikki muut kastikkeen ainekset paitsi öljy. Lisää öljy ohuena norona kastikkeen joukkoon vispilällä koko ajan sekoittaen. Paahda pinjansiemeniä pannulla, kunnes ne saavat väriä.

Sekoita kastike rucolaan. Lisää päärynäviipaleet, pinjansiemenet ja parmesaanilastut. Sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti