keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Coxinha-pyörykät lihatäytteellä

Ostin pitkällisen harkinnan jälkeen ilmafriteerauslaitteen pari viikkoa sitten. Tähän mennessä olen tehnyt sillä ranskiksia (joista tuli aivan mahtavia!) ja nyt näitä coxinha-pyöryköitä. Ja täytyy sanoa, että hetkeäkään en ole ostostani katunut. Mutta en varmaan ikinä opi, että sitä reseptiä pitää vilkuilla koko ajan… Taikinaan nimittäin olisi kuulunut lisäksi 2 rkl rypsiöljyä ja mausteeksi suolaa. En sitten muistanut laittaa niitä mukaan. Mutta hyvin tuntuu pelittävän ilmankin. En silti usko, että pyöryköistä olisi voinut tulla parempia, vaikka olisin muistanut laittaa taikinaan öljyä JA lisäksi uppopaistanut pyörykät. Nämä olivat nimittäin ihan täydellisiä tällaisinaan – sopivan mausteisia, rapeita päältä ja valuvan pehmeitä sisältä.



Taikina:
5 dl kanalientä
4 dl vehnäjauhoja
Lihatäyte:
200 g jauhelihaa
2 tl tomaattipyreetä
3 kevätsipulia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili
suolaa
mustapippuria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Leivitykseen:
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja

Mittaa kanaliemi isoon kattilaan. Kiehauta ja vispaa jauhot kuumaan kanaliemiseokseen. Kun seoksesta alkaa muodostua taikina, sekoittaminen tulee koko ajan raskaammaksi. Vaihda puuhaarukkaan ja jatka silti sekoittamista vielä noin minuutin verran, kunnes taikinasta on muodostunut kiinteä pallo. Siirrä taikina kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää tomaattipyree ja hienonnetut valkosipulit. Paista vielä hetki. Hienonna kevätsipulit ja chili ja lisää silput jauhelihan joukkoon. Nosta pannu levyltä ja lisää seokseen tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta seos jääkaappiin viilenemään.

Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käsiin ja taputtele se ohueksi kiekoksi. Laita kiekolle noin ruokalusikallinen täytettä ja sulje taikina. Muotoile pallukka muistuttamaan pisaraa.

Laita yhdelle syvälle lautaselle kananmunat ja toiselle korppujauhot. Pyöritä valmis pallero ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.

Friteeraa 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa muutama pyörykkä kerrallaan 10 minuuttia. Tai uppopaista 180-asteisessa öljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti