perjantai 6. heinäkuuta 2018

Ananas-kookoskeikaus

Taikinaa maistettuani olin lähinnä pettynyt. Eihän tästä voi erityisen hyvää tulla, kun taikinakin oli lähinnä mautonta ja jotenkin puisevaa. Väärässä olin. Valmis kakku oli ihanan pehmeä ja mehevä. Ananakset olivat hautuneet uunissa juuri sellaisiksi kuin niiden ananaskeikauskakussa pitääkin. Aivan ihanaa!



Vuokaan:
½ tuore ananas
3 rkl kookosöljyä
1 dl kookossokeria
Taikina:
2 kananmunaa
2 dl kookossokeria
1 dl kookoshiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
¾ tl kardemummaa
1 dl kookoskermaa
1 dl kookosöljyä

Kuori ja leikkaa ananas vajaan sentin paksuisiksi renkaiksi. Vuoraa piirakkavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Sulata kookosöljy ja valuta öljy vuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja levitä sokerin päälle ananasviipaleet.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon. Kiehauta kookoskerma ja kookosöljy kattilassa ja kaada kuuma seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ananasten päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. tunnin verran. Jäähdytä hetki ja kumoa sitten tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti