tiistai 10. heinäkuuta 2018

Oopperarieskat

Jos oopperavoileipiin kuuluu jauhelihapihvi ja kananmuna, niin eikö rieska jauhelihapihvillä ja leipäjuustolla voikin olla oopperarieska? Nappasin ohjeen jostain jo kauan sitten, ja nyt sitten toteutin sen hiukan modifioituna. Kaikki ainekset sopivat hyvin yhteen ja uskomatonta, mutta totta: vain yksi oopperarieska oli ihan täyttävä ateria. Tai no, olihan siinä lisäksi salaattia.



Terva-puolukkahillo:
100 g puolukkahilloa
1 rkl tervasiirappia
¼ tuore chili (hienonnettuna)
ripaus suolaa
Jauhelihapihvit:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
½ rkl voita
2 tl HP-maustekastiketta (Spicy BBQ)
2 tl soijakastiketta
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
¼ tl cayennenpippuria
¼ tl valkopippuria
1 kananmuna
Lisäksi:
150 g englanninpekonia
4 pientä perunarieskaa
200 g leipäjuustoa
100 g ranskankermaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Sekoita yhteen puolukkahillo, tervasiirappi, chili, vesi ja suola.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa. Silppua malto. Kuullota sipulit ja chili rasvassa pannulla. Anna jäähtyä. Kumoa jauheliha ja sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4 reilun kokoista pihviä. Paista pihvit voissa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Paista pekonit puhtaalla kuivalla pannulla. Valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperin päälle.

Kokoa leivät. Nosta rieskat uunivuokaan. Jaa rieskojen päälle pekonit ja nosta ja niiden päälle jauhelihapihvit. Jaa leipäjuusto pihvien päälle.

Kuumenna leipiä 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto hiukan sulaa. Tarjoile leipien kanssa terva-puolukkahilloa ja ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti