lauantai 26. lokakuuta 2019

Juusto-teeleivät

Tein jo aamulla taikinan valmiiksi ja iltapäivällä kun palattiin kotiin, laitoin leivän uuniin. Ja ihanaahan siitä tuli, juustoa olis melkein saanut olla hiukkasen enemmänkin. Mutta oli tämä tällaisenaankin niin mehevää, ettei kaivannut mitään levitettä (ainakaan kanapadan kanssa syötynä).



Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
50 g voita
1 kananmuna
200 g viiliä
50 g juustoraastetta
3 rkl tuoretta ruohosipulia

Nypi taikinan voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää muna, viili, juusto ja ruohosipuli. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina leivinpaperoidulle uunipellille pyöreäksi, n. sentin paksuiseksi kakuksi. Leikkaa kakku säteittäin kahdeksaan osaan.

Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes leipä on kauniin värinen ja kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti