keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Kinkku-sienipasta

Tämän kastikkeen kanssa päätin kokeilla suppilovahverojauheella maustetun pastan tekemistä. Mielestäni suppilovahverot eivät maistuneet pastassa ollenkaan, harmi kyllä. Saattaa kyllä olla, että kastike vaan oli niin maukasta ettei varsinaisen pastan maku erottunut joukosta ollenkaan. Tykkäsin siis tästäkin ruoasta. Lampaankäävät keräsimme viime viikonloppuna Sipoonkorvesta. Niitä oli siellä yhdessä rinteessä niin paljon, ettemme millään pystyneet keräämään kaikkia. Sienikoppa täyttyi kokonaan ja rinne jäi edelleen valkoiseksi lampaankäävistä. Täytynee mennä uudelleen jonain päivänä katsomaan, onko niistä vielä jotain jäljellä.



Suppilovahveropasta:
2 ¼ dl durumvehnäjauhoja
10 g kuivattuja suppilovahveroita
2 kananmunaa
1 tl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Kastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
200 g esikäsiteltyjä lampaankääpiä
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
180 g saunapalvikinkkua
1 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
mustapippuria
200 g maustamatonta jogurttia

Aja pastataikinan kuivatut suppilovahverot jauheeksi tehosekoittimella. Sekoita yhteen jauhot ja sienijauhe. Siirrä jauhoseos yleiskoneen kulhoon. Tee jauhojen keskelle syvennys. Lisää syvennykseen kananmunat, öljy ja suola. Vaivaa taikina kimmoisaksi (n. 10 minuuttia).

Aja taikina pastakoneen läpi muutamaan kertaan ja taita se joka välissä kolmin kerroin. Leikkaa pastataikina spagetiksi. Nosta spagetit yleiskoneen kulhon reunalle roikkumaan, jotta ne eivät jää toisiinsa kiinni.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Suikaloi kesäkurpitsa, porkkanat ja kinkku.

Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi voissa. Lisää sienet ja paista n. 5 minuuttia.

Lisää pannulle kesäkurpitsa ja porkkana. Hauduta n. 7 minuuttia. Lisää kinkku. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää jogurtti ja kuumenna.

Keitä spagetti kypsäksi ja sekoita se kastikkeeseen. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti