tiistai 8. lokakuuta 2019

Sieni-riisikeitto

Viime viikonloppuna löydettiin metsästä just tän sopan verran suppiksia (no, oli siellä joukossa jokunen orakaskin). Sienet säilyivät parvekkeen viileydessä kivan napakoina tähän saakka. Ja niistä tuli ihanaa soppaa! Vähän niin kuin riisiä ja kermaista sienikastiketta. Joskus aiemmin olen tehnyt sienikeittoa soseuttamalla kantarellit liemeensä. Tämä kokonaisten sienien versio oli ainakin yhtä hyvää.



Ainekset:
2 sipulia
350 g tuoreita suppilovahveroita
2 rkl voita
¾ dl pitkäjyväistä riisiä raakana
1 omena
1 l kasvislientä
½ tl viherpippuria
suolaa
1 dl kuohukermaa
½ nippua ruohosipulia

Kuori ja silppua sipulit. Silppua sienet. Kuori ja kuutioi omena.

Kuullota sipulia ja sieniä kevyesti voissa kattilassa. Sekoita joukkoon riisi ja kuutioitu omena. Mittaa joukkoon kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta viherpippurilla ja suolalla.

Lisää kerma juuri ennen tarjoilua. Silppua pinnalle ruohosipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti